Selecteer een pagina

Het is een tijdje weggeweest, maar nu weer helemaal terug en begonnen na een vakantie in Canada waar je het in tubes kan kopen. Ik heb het over mijn maple syrup-verslaving. In het Nederlands ahornsiroop, maar ik hou het op maple syrup. Zoet zoals geen enkel ander zoet smaakt. Aards? Zuiver? Noot-achtig? Wie het weet mag het zeggen. Ben steeds op zoek naar nieuwe toepassingen. Favorieten tot nu toe: In de lengte gehalveerde stronken witlof met beetje olijfolie besprenkelen, bestrooien met walnoten en karwijzaad, garen in de oven, dan klein beetje maple syrup erover (niet meer dan theelepel per stronkje). Pannenkoeken nooit meer zonder maple syrup. De combinatie yoghurt-druiven-walnoten-maple syrup: onweerstaanbaar! Of maple syrup (1/2 deel) door boter (1 deel) kloppen. Je krijgt dan een fantastische zoete boter. Gewoon op een geroosterde boterham doen. Beetje maple syrup door de sla of in dressings. In Canada maken ze er ook een soort roomborstplaat van, ‘maple syrup candy’. Ook maar eens proberen……

 

Pin It on Pinterest