Selecteer een pagina

Als een ekster vlieg ik op felle kleuren af. Vond deze snijbiet dan ook onweerstaanbaar. Dames en Heren reclamemakers: Verpak uw boodschap in fluorroze en knaloranje en u heeft mijn aandacht! Waarom heb ik thuis eigenlijk maar één voorzichtig wandje oranje geschilderd? De kleuren van snijbiet moeten het worden! Door het hele huis!

Dit heb ik ervan gemaakt:
Tagliatelle met roomsaus van mijn Amerikaanse vriend Louis (It’s all about reduction!), met snijbiet. (wilde spinazie kan ook) Recept voor 4 personen
1 bol knoflook
halve liter room
halve liter groentebouillon
halve liter droge witte wijn
paar handenvol in stukjes gesneden blad van snijbiet
peper en zout
Parmezaanse kaas
tagliatelle
Neem een grote (koeken)pan en kook, zonder deksel, alle tenen knoflook (heel laten , wel velletje eraf) in de wijn en bouillon tot alles ingekookt is. Dit duurt ongeveer 40-50 minuten. Pas op! Als alle bouillon ingekookt is gaat de knoflook gauw verbranden! Dat mag absoluut niet gebeuren. Ga dus niet door tot de allerlaatste druppel. Dan knoflooktenen, die nu helemaal zacht zijn, fijnprakken met een vork. Room erbij, alleen verwarmen, niet meer laten koken. Snijbietblad erdoor, meewarmen en blaadjes beetje laten slinken. Op smaak brengen met peper en zout. Schep de saus over de tagliatelle en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas. Als voorgerecht of maak er een complete maaltijd van met brood en salade. Lekker met een Californische Merlot.

 

Pin It on Pinterest